OBUWIE HACCP
38 Produkty
Buty gastronomiczne to modele specjalistyczne. Oferujemy buty białe, oddychające, antypoślizgowe, a ponadto wygodne tak, aby móc w nich spędzić wiele godzin. Dostępne u nas buty gastronomiczne damskie i męskie wykonane są z szybkoschnącego materiału po to, by nie absorbowały wilgoci, co jest bardzo istotne dla komfortu chodzenia w nich.
TRZEWIKI ROBOCZE S2 ARAUKAN...
PÓŁBUTY ROBOCZE O2 ARICA ARTRA
SANDAŁY ROBOCZE O1 FO ARMEN...
PÓŁBUTY ROBOCZE S2 ARGON ARTRA
SANDAŁY ROBOCZE S1 ARMEN ARTRA
SANDAŁY ROBOCZE S1 ARMEN ARTRA
PÓŁBUTY ROBOCZE S2 ARICA ARTRA
PÓŁBUTY ROBOCZE O2 ARAWA ARTRA
SANDAŁY ROBOCZE S1 ARMEN ARTRA
PÓŁBUTY ROBOCZE S2 ARAWA ARTRA
Dodatkowo obuwie gastronomiczne ma zabudowane noski. Dlaczego jest to tak istotne? Efektywna praca w kuchni wymaga szybkiego i sprawnego wykonywania poszczególnych czynności. W takiej sytuacji nietrudno o wypadek. Rozlanie gorącego oleju na stopy może być szczególnie niebezpieczne. Właśnie dlatego przód butów musi być zabudowany.
Oczywiście oprócz aspektów praktycznych oferowane buty gastronomiczne dla kobiet i mężczyzn są także estetyczne. Wyróżnia je nowoczesny design, dzięki czemu można do nich dopasować ubrania w różnym stylu. W takim obuwiu wykonywanie obowiązków w kuchni z pewnością będzie łatwiejsze, a praca przebiegnie sprawniej.
Buty gastronomiczne antypoślizgowe, czyli bezpieczeństwo przede wszystkim
Buty gastronomiczne antypoślizgowe – to kolejny wymóg, który musi spełniać obuwie wykorzystywane w kuchni. Problemem jest tu przede wszystkim wilgoć i rozlane płyny na podłodze. Dlatego buty przygotowane do pracy w takich warunkach powinny mieć grubszą podeszwę. Jej zastosowanie poprawia amortyzację i tym samym, wygodę chodzenia, ale to nie wszystko. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe staje się uchronienie butów przed przemoczeniem.
Nasze buty gastronomiczne antypoślizgowe są niezbędne także dlatego, że na podłodze w kuchni może znaleźć się nie tylko woda, ale także tłuszcz. Olej na płytkach może przyczynić się do groźnego wypadku. Podeszwa wykonana z antypoślizgowego materiału dobrej jakości sprawdzi się nawet w najtrudniejszych warunkach i uchroni przed upadkiem.
Lekkie buty gastronomiczne BHP – na długie godziny w pracy
Dobrej jakości buty gastronomiczne białe muszą być zaprojektowane w taki sposób, aby łatwo było je wyczyścić. W każdej kuchni zachowanie higieny jest bowiem pierwszorzędną kwestią. Trzeba też pamiętać o tym, że praca w kuchni wiąże się z długimi godzinami spędzonymi na stojąco. Dlatego wygodne i lekkie buty gastronomiczne BHP stają się wyposażeniem najwyższej wagi. Bez zadbania o ten aspekt osoby pracujące w gastronomii będą narażone na choroby kręgosłupa lub stóp.
Niewielka waga jest tu kluczowa. Dlatego do stworzenia butów wykorzystuje się specjalne materiały. Dodatkowo ważne jest właściwe zaprojektowanie podeszwy. Powinna ona sprzyjać wygodnemu poruszaniu się, amortyzując każdy krok. Oferowane obuwie ma możliwość dynamicznego tłumienia dla lepszego zwrotu energii. Dodatkowo zastosowanie pianki poliuretanowej korzystnie wpływa na sprężystość i oddychalność obuwia. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą i wyboru odpowiedniego modelu. Gwarantujemy wysoką jakość prezentowanych butów.